Luftaffjedring til Autocampere

Europa rundt på må og få

Mange drømmer sikkert om at køre Europa rundt på må og få, og med en autocamper rykker drømmen lidt nærmere.

Nulla pharetra, massa feugiat nisi, tristique nisi, adipiscing dignissim sit magna nibh purus erat nulla enim id consequat faucibus luctus volutpat senectus montes.

Lorem Ipsum

Luftaffjedring til autocampere

Stålfjedre (bladfjedre eller torsionsfjedre) er som standard monteret på bagakslerne i autocampere. Denne type ophæng er kendetegnet ved robusthed og holdbarhed. Komforten har dog ikke højeste prioritet med denne type fjedre.

Med luftaffjedring er der til gengæld en klar gevinst i kørekomforten. Her fjernes de respektive stålfjeder komponenter så vidt muligt og erstattes af luftfjederbælge. Hvor behageligt luft er som affjedringsmedie, kender vi fra busser, lastbiler og dyre personbiler.

Luftaffjedringens hårdhedsgrad kan tilpasses den pågældende belastning, vejoverfladen, særlige situationer (færgeramper, indkørsler til værfter, snævre kurver osv.). Det sker enten manuelt eller fuldautomatisk.

Manuelle luftaffjedringer betjenes af føreren i førerhuset. Her er der tre varianter:

  • Systemer, der fyldes med luft på fyldestationer
  • Systemer med enkelt kredsløb med kompressor – begge luftbælge forsynes med det samme lufttryk på samme tid
  • Systemer med dobbelt kredsløb med kompressor – den mest praktiske variant: de to luftbælge kan styres og fyldes med luft separat

I tilfælde af fuldautomatiske luftaffjedringssystemer overtager systemet selv påfyldningen af luftbælgene med det passende tryk. Det er baseret på såkaldte koblingssensorer og et intelligent styresystem.

Det gør det muligt at tilpasse affjedringen til den aktuelle belastning. Den kan også bruges til delvist at kompensere for ujævn belastning i bagrummet. Denne justering af affjedringen har en mærkbar effekt på kørekomforten, samtidig med at den øger kørestabiliteten – især i følgende situationer:

  • i sidevind
  • i sving
  • ved overhaling af lastbiler eller busser
  • på broer
  • ved udkørsel fra tunneler
 
Luftaffjedring

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *