Forskel på Autocamper og Campervan

Mange drømmer sikkert om at køre Europa rundt på må og få, og med en Autocamper/ Campervan rykker drømmen lidt nærmere.

Med en Autocamper/ Campervan er du hverken afhængig af rejseplaner eller hotel. Med en Autocamper / Campervan og den frihed det giver, vil du samtidig opleve en høj komfort.

Autocamper og Campervan - Forskel ?

Autocampere og campervans benævnes forskelligt, og er to forskellige campere som anvendes til campingferie, forretnings rejsende blot for at nævne nogle. Autocamper og Campervan har visse ting til fælles men adskiller sig på flere områder. 

En Autocamper er ofte større end campervans, og har mere comfort. Autocamperen er normalt udstyret med bla. separate soveværelser, bad, køkken, stue. Den også kendt for rummelighed herunder også til campingudstyr eller andet udstyr – Ideel til familieferier.

Motoren er ofte diesel motor, de lange strækninger bliver komfortable i en autocamper. 

Campervan er en mindre størrelse end autocamper, og er ofte bygget på en van-chassis. Campervan har ofte færre faciliteter end autocampere og Campervan er uden separat badeværelse og separat soveværelse. En campervan har et lille køkken samt en  seng, Campervan henvender sig derfor primært til enkeltpersoner eller par uden børn som bla. ønsker den mindre størrelse som gør det lidt mere fleksibel at rejse på.  En Campervan er økonomisk mere overkommelige vedrørende køb og leje, ligesom brændstofforbruget er lavere end autocampere.

Campervan kræver ikke samme udvendig- og idvendig vedligeholdelse som en autocamper, dog er motor vedligeholdelse det samme.

Autocamper

Autocamper

Campervan

Campervan

Størrelse autocamper/ campervan

Overvejer du, at købe eller leje en autocamper/ campervan, bør du vælge en model, der vejer mindre end 3.500 kg som har tilstrækkelig frivægt, således den har plads til det du har brug for at tage med på din ferie.

Autocampere og Campervans kan være med overvægt som kan medføre dårlige køreegenskaber samt problemer som øger risikoen for ulykker.  Hvis man overskrider den tilladte frivægt kan det medføre bla. bøder, det kan ligeledes være farligt for alle i køretøjet. 

Reglerne vedrørende overvægt er forskellige i de respektive lande, og med en feriepakket autocamper/ campervans og hele familien  – Er det ikke sjovt at skulle tømme noget ud af køretøjet for at få lov til at køre videre.

De respektive ordens magter afleverer også en bøde, hvilket er surt at skulle betale når skal på ferie, de fleste vil helt anvende pengene på noget andet end en bøde.

For at undgå sådanne situation bør du havde fokus, at vælge en model autocamper/ campervans med tilstrækkelig frivægt, dog også med fokus på skabe og rum (opbevaringsplads).

Det er dyrt at fortryde for lidt frivagt og opbevaringsplads kort tid efter køb. Det er bedte at vælge lidt større kapacitet fra starten.

Ferien starter fra man kører hjemmefra, og stemningen er høj, derfor bør man forberede og planlægge turen så du undgår kedelige oplevelser.

Plads til familien

Familier med børn og kæledyr er en autocamper en god løsning, den giver dig ubegrænset frihed til at opleve dit ultimative feriemål.

Børn og kæledyr kan være med på ferie med plads til alle. 

Som omtalt før er god opbevaringsplads vigtigt, og med børn og kæledyr er det rart med god plads.  

At holde ferie i en autocamper er hyggeligt, man er sammen på en anden måde hvor man er nærværende, og kan lave fælles ting som f.eks mad, spil m.v..

Campervans og familier, kan med fordel vælge en model med et popup tag, det giver mere plads til sovende samt til opbevaring. En anden fordel ved popuptag er, at det er muligt at anskaffe sig en lavere campervans, ligesom parkering er nemmere.

Autocampere og campervans uden badeværelse eller wc, er begrænset på størrelse og faciliteter. Enkeltpersoner eller par vil dette køretøj som en god mulighed i deres overvejelser – Til dem som ønsker at opleve minimalistisk ferie/ camping livsstil. 

Leje eller egen Autocamper/ Campervan

Du behøver ikke eje din egen autocamper/ campervan for, at få ubegrænset frihed til at opleve dit ultimative feriemål.

Mulighederne er der for dem som ikke selv vil eje. Leje af autocamper/ campervans er populært og man skal ofte være tidligt ude med booking.

Mange drømmer sikkert om at køre Europa rundt på må og få, og med en autocamper/campervans rykker drømmen lidt nærmere 🙂 .

Leje af autocamper/ campervans er en økonomisk måde, at rejse på. Der findes mange som udlejningsfirmaer som udlejer autocampere/ campervans. Priserne varierer efter størrelse, årstid/ perioder, udbud og efterspørgelse har bla. indflydelse på pris.

 Du kan også leje autocampere/ campervans i udlandet herunder bla. Tyskland, hvor priserne ofte er lavere, og der er mulighed for at parkerer din bil i perioden. Udlejningsvirksomhederne  tilbyder et bredt vifte af  køretøjer i forskellige prisklasser, der således god mulighed for at finde det rette køretøj til rette pris.

Vær opmærksom på vigtigheden af køretøjets størrelse, opbevaringsplads samt indretning, da dette vil påvirke rejsekomforten, parkerings muligheder.

De respektive lande og områder har forskellige regler, hvorfor du bør undersøge nærmere og planlægge inden turen starter. F.eks parkeringsregler, hastighedsgrænser, afgifter, bro højder m.v..

Drømmer du om friheden der følger med en autocamper / campervans – Autocamper og campervans giver dig ubegrænset frihed til at opleve dit ultimative feriemål.

Mange drømmer sikkert om at køre Europa rundt på må og få, og med en autocamper/campervans rykker drømmen lidt nærmere.

Med autocamper/campervans er du hverken afhængig af rejseplaner eller hotel. Med en autocamper og den frihed den giver, vil du samtidig opleve en høj komfort.

Du bør leje en autocamper/ campervan før du køber selv, på den måde kan du sikre dig det rigtige køb og afprøve samt afdække dine behov- og ønsker.

Opbevaring af Autocamper/ campervan

Det er ikke alle som har mulighed for at havde sin autocamper/ campervan parkeret i nærheden af hvor man bor. 

Der findes flere i Danmark som tilbyder opbevaringsplads til autocamper, campervan, campingvogne m.v..

Du kan med fordel besøge Facebook gruppen: Camping Opbevaring

Summary
Forskel på Autocamper og Campervan
Article Name
Forskel på Autocamper og Campervan
Description
Forskel på Autocamper og Campervan samt hvad bør du være opmærksom på
Author
Publisher Name
camper info
Publisher Logo